Prnjavor – Dan opštine, SUTRA POLAGANJE VIJENACA I SVEČANA SJEDNICA

0
483

Dan opštine Prnjavor sutra će biti obilježen polaganjem vijenaca u Spomen-hramu na Vučijaku i kod spomen-obilježja u Šibovskoj, te svečanom sjednicom lokalnog parlamenta.
Na svečanoj sjednici biće dodijeljeno najveće opštinsko priznanje – Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom opštine novinaru Nedeljku Sančaninu za životno djelo u intelektualnom, društvenom, novinarskom i književnom radu.

Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine biće dodijeljena preduzeću “Rizba” koje se bavi finalnom obradom drveta, a sedam pohvala će biti uručeno Prnjavorčanima koji su postigli dobre rezultate u razlitičim oblastima privrednog i društvenog života.

Dan opštine Prnjavor obilježava se kao sjećanje na 24. mart 1992. godine kada su jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i odbranile opštinu Prnjavor i Krajinu od neprijateljskih napada.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić rekao je Srni da je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja ove opštine poginulo 626 boraca, te da obilježavanje 24. marta predstavlja priznanje svim žrtvama prnjavorskog kraja.

Simić je naveo da se Dan opštine od 2001. proslavlja uz raznovrstan programski sadržaj koji traje cijeli mart, a podrazumijeva razne sportske, kulturne i zabavne manifestacije.

“Ove godine prvi put smo organizovali i Sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji je okupio veliki broj domaćih i stranih izlagača”, podsjetio je Simić.

Simić je za 29. mart najavio 20. Međunarodnu uličnu trku, a za 31. mart zatvaranje programa dječijim maskenbalom i izlaskom na Motajicu na lokalitet Lipe gdje se tradicionalno druže nekadašnji saborci, pripadnici Vojske Republike Srpske.

On je sugrađanima čestitao Dan opštine, te ukazao da su međusobno razumijevanje i neprekidan konstruktivan dijalog u svim oblastima preuslov za dalji napredak i razvoj Prnjavora.

Govoreći o najvišem opštinskom priznanju koje će sutra biti dodijeljeno, Simić je naveo da je novinar Sančanin cijeli životni i radni vijek posvetio promociji opštine Prnjavor, da je bio prvi glavni i odgovorni urednik Radio Prnjavora, te da se i dalje aktivno bavi književnošću.

Polaganje vijenaca na Vučijaku planirano je za 10.00 časova, a u Šibovskoj u 13.00 časova, dok je početak svečane sjednice zakazan za 18.00 časova u Centru za kulturu, najavljeno je iz opštinske administracije. /prnjavorlive.info/

PODIJELI