PRNJAVOR danas u znaku Vidovdanske olimpijade /FOTO/

0
2012

Kod spomen-obilježja u Kulašima kod Prnjavora danas je u okviru 20. Vidovdanske olimpijade služen parastos za poginule borce iz sela Kulaši i Kremna.
Predsjednik opštinske Boračke organizacije Prnjavor Vlado Živković rekao je da osim takmičarskog dijela, olimpijada ima za cilj čuvanje sjećanja na sve borce proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata koji su ugradili živote u stvaranje Republike Srpske.

“Ova mjesna zajednica može biti ponosna na svoje borce koji su dali živote na ratištima gdje se stvarala i branila Republika Srpska”, rekao je Živković.

Živković je podsjetio da su borci sa prnjavorske opštine učestvovali i u proboju Koridora, gdje posebne zasluge pripadaju jedinici “Vukovi s Vučijaka”, Prnjavorskoj brigadi i 27. motorizovanoj brigadi u čijem su sastavu bili i pripadnici policije.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da su danas svi svjesni činjenice da Republike Srpske ne bi ni bilo da nije bilo ljudi koji su dali svoje živote za nju, uključujući 626 junaka sa područja opštine Prnjavor.

“Ovdje imamo priliku da se poklonimo sjenama naših junaka uz pravoslavni obred. Okupljaju se bivši saborci ili njihove familije, evociraju se uspomene na sve bitke u kojima su učestvovali i na taj način njeguju se viteštvo i sportski duh sa ciljem i željom da se veliča Vidovdan”, rekao je Gatarić.

On je pozvao sve sugrađane da u utorak, 28. juna, na Vidovdan, dođu na Vučijak kod spomen-hrama gdje će biti odata počast svim srpskim junacima od Kosova do danas.

Na Vidovdanskoj olimpijadi 24 ekipe sa područja prnjavorske i susjednih opština takmiče se u šest sportskih disciplina.

IMG_1860 IMG_1872 IMG_1874 IMG_1879 IMG_1885 IMG_1889

Uskoro objavljujemo rezultate…

srna/foto – prnjavorlive.info

PODIJELI