PRNJAVOR – Darko Tomaš: Poštovati donesene mjere, kreće dezinfekcija, prijavite se ako dolazite u Prnjavor iz rizičnih područja

0
583

Nakon sjednice Opštinekog štaba za vanredne situacije možemo konstatovati da je povećan broj ljudi pod zdravstvenim nadzorom, ali da to znači da nadležne službe rade svoj posao, te da je savjest građana na visokom nivou i da se prijavljuju svi oni koji su došli iz ugroženih područja, rekao je Darko Tomaš načelnik opštine Prnjavor.

“Zaključak Štaba je da se poštuju mjere koje su ranije donesene, zaključak je da se koliko danas i sutra provedu sve mjere dezifencije, od čišćenja ulica, pranja ulica, dezinfekcije svih javnih objekata, ali apelujemo na građane da svoje objekte dezifinkuju na način kako je to zakonom predviđeno”, rekao je Tomaš. On je pojasnio da što se tiče dezinfekcije, ne misli samo na fizička lica, nego i na ugostiteljske objekte, trgovačke centre i druge…

“Donijeli smo i zaključak da inspekcijski organi provjere cijene u prodavnicama, da li je došlo do zloupotrebe ovakvog stanja, mi imamo informaciju da zloupotreba nema, ali do sutra bi i takvu informaciju trebalo da dobijemo”, kaže Tomaš.

On je apelovao na građane da se manje kreću, da kontakte smanje na minimum, posebno je pozvao građane koji dolaze iz rizičkim područja da se sami prijavljuju nadležnim službama, na već dobro poznate brojeve telefona. Pozvao je i građane da prijave one koji se nisu prijavili epidemiološkim služabama, ne sa ciljem da se nekome napravi problem, naprotiv nego da što veći broj mogućih prenosnika ove bolesti bude pod kontrolom. Tomaš je rekao da ovakve slučajeve građani mogu da prijave u Odjeljenje za inspekcijske poslove ili pozovu broj telefona 051/863-267 koji je aktivan do 22 časa ili na broj mobilnog telefona 065/910-189 koji je aktivan 24 časa.

Tomaš je apelovao na više nivoe vlasti da se ograniči radno vrijeme dragstora, jer smo mi u lokalnim zajednicama u većini slučajeva ograničili rad trgovinskih radnji iz opštinske nadležnosti, a naša je preporuka da se isto uradi i sa dragstorima, naglasio je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš na pres konferenciji nakon sjednice Opštinskog štaba za navredne situacije.

prnjavorlive.info

PODIJELI