Naslovna Prnjavor Vijesti PRNJAVOR: Demant Sportskog saveza opštine na izjave Darka Tomaša

PRNJAVOR: Demant Sportskog saveza opštine na izjave Darka Tomaša

0
734

Kandidat za načelnika opštine Prnjavor Darko Tomaš iznio je neistine o tome da su računi članica Sportskog saveza opštine Prnjavor blokirani, te da se iz tog razloga sredstva za klubove prebacuju preko Sportskog saveza opštine Prnjavor, a ne direktno na račun klubova. Takođe gospodin Tomaš izjavio da Sportski savez daje novac FK Ljubić za plate fudbalerima, kao i da Sportski savez pod pritiskom izdaje saopštenja za javnost, te da mu se predsjednik IO SSOP izvinio za prethodno saopštenje što apsolutno nije tačno.

Nijedan račun klubova članica Sportskog saveza opštine Prnjavor nije blokiran, a u to se može uvjeriti svako ko ode u APIF i zatraži pismeno informaciju. Moramo da upoznamo javnost, da se sredstva iz granta za sport raspoređuju prema klubovima na osnovu odluke Skupštine sportskog saveza opštine Prnjavor o visini sredstava za svaki klub, a u skladu sa Odlukom Skupštine saveza o kriterijima za raspodjelu sredstava, što znači da je raspodjela veoma transparentna. U vrijeme kada je gospodin Darko Tomaš bio načelnik opštine Prnjavor sredstva je dijelio klubovima direktno i po našim saznanjima bez ikakve odluke o kriterijima za raspodjelu sredstava i to je jedini načelnik opštine koji sredstva nije dodjeljivao preko Sportskog saveza opštine Prnjavor, koji je osnovan 1999. godine a čiji su članovi 9 klubova i OFS.

Što se tiče navoda da Sportski savez daje novac za plate fudbalerima FK Ljubić, to nije istina, jer FK LjUBIĆ sredstva iz budžeta opštine dobija od Opštinskog fudbalskog saveza. Opštinski fudbalski savez dijeli sredstva iz granta prema svojim kriterijima i Sportski savez na to nema nikakav uticaj.

Moramo da upoznamo javnost da nijedno naše saopštenje nije rađeno pod bilo čijim pritiskom, nego smo mi kao udruženje morali da demantujemo navedene neistine, da javnost ne bi bila obmanuta.

Sportski savez bi volio da se u buduće preko njega ne vode političke kampanje, jer sportisti pripadaju svim strankama, a ne samo jednoj.

Sekretar sportskog saveza

Bošnjak Branislav

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games