Prnjavor: Do avgusta provesti izbore u OO Crvenog krsta

0
385

Izborne aktivnosti provest će se u osnovnim, mjesnim i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, do avgusta tekuće godine.

Osnovne i mjesne organizacije CK biraće po jednog člana u skupštinu kao i Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi te osnovne i srednje škole. Po dva člana biraće organizacija podmladka i omladine.

Što se tiče finansija od kojih 40% dolazi iz opštine, iz Crvenog krsta ističu da su, sa rasloloživih oko 85 000 KM, ostvarili sve svoje zacrtane planove, bez dugovanja. Sa nešto većim iznosom, 86 500 ušli su i u novu 2018.godinu.

Ustaljene aktivnosti, poput akcija darivanja krvi provode se redovno i uspješno. Tokom prošle godine, preko 100 srednjoškolaca učestvovovalo je u darivanju krvi, a već sutra u povodu Dana opštine, mnogi od njih će imati priliku da prvi put daruju krv. Svi oni će obilježiti svoj dan, Dan dobrovoljnih davaoca krvi, 14.juna.

Prije toga, slijedi redovna akcija darivanja krvi u aprilu, kao i takmičenje u prvoj pomoći. Potom u maju tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta, kad OO Prnjavor navršava punih 26 godina postojanja.

Tokom cijele godine provode se aktivnosti različitog sadržaja, od zdravstvenog prosvjećivanja, rada sa mladima, raznih akcija humanitarnog karaktera…. U planu je ako to sredstva dozvole i organizovanje Ljetne škole Crvenog krsta koju bi pohađali učenici šestog i sedmog razreda svih prnjavorskih škola.

TVK3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here