PRNJAVOR: Do kraja godine biće obnovljeno šest spomenika

0
978

Na području opštine Prnjavor u ovoj godini biće obnovljeno još šest spomen-obilježja podignutih kao znak sjećanja na borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, najavio je načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

Gatarić, koji je u Donjim Smrtićima prisustvovao pomenu za devet poginulih boraca, rekao je da su spomenici u Donjim i Gornjim Smrtićima renovirani i dovedeni u stanje dostojno čuvanja uspomena na poginule borce.

On je podsjetio da je u toku prošle godine taj posao urađen na sedam spomen-obilježja.

Načelnik opštine Prnjavor istakao je da su parastosi prilika da se čuva sjećanje na poginule junake iz proteklog rata, ali i da se održi svojevrsni čas istorije.

“Istorija se može kvalifikovati na više načina, posebno u sadašnje vrijeme kada su u toku velike revizije određenih istorijskih istina. Zato je ovo prilika da se prisjetimo pravog razloga sukoba u bivšoj Jugoslaviji i podsjetimo na junaštvo momaka koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske”, naglasio je Gatarić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković istakao je da se ne smije zaboraviti da je iz Prnjavora u proteklom ratu poginulo 626 boraca, koji su učestvovali u najznačajnijim borbama za stvaranje Srpske.

“Godišnjim pomenima i parastosima odajemo počast i čuvamo sjećanje na te hrabre ljude”, dodao je Živković. srna

PODIJELI