Prnjavor dobija novi vatrogasni dom

0
599

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, danas je sa predstavnikom firme “Timgrad” potpisao ugovor o izgradnji novog objekta Vatrogasnog doma.

Tomaš je kazao da je proteklih mjeseci bilo ponuda za kupovinu već postojećih objekata za ovu namjenu, ali da se ipak odlučilo za izgradnju novog objekta koji će biti namjenski napravljen, obziorom da će biti smješten na lokaciji sadašnje stočne pijace.

“Ovo je sigurno najpovoljnije rješenje za opštinu Prnjavor, a izgradnja, koju fnansira opština Prnjavor će koštati oko 478.000 KM. Uvjeren sam da ćemo izgradnjom novog objekta riješiti  problem, jer je sadašnji objekat smješten u samom centru grada” kazao je Tomaš.

Dragan Milutinović, koji predstavlja grupu izvođača, na čelu sa firmom “Timgrad”, potpisao je ugovor o izgradnji novog vatrogasnog objekta.

“Ugovorom je predviđeno da gradnja bude završena u roku osam mjeseci, a mi ćemo se potruditi da na najkvalitetniji način uradimo ugovorom preuzete obaveze, kazao je Milutinović.

Objekat vatrogasnog doma zauzimaće 450 kvadrata građevinske površine, a sastojaće se od prizemlja i sprata. Imaće pet parking mjesta za velika vatrogasna vozila, tri za mala, kao i pomoćne prostorije za dežurnu službu i druge potrebne prostorije.

 

Marijan Popadić. Foto Aleksandar Atić/

PODIJELI