Naslovna Prnjavor Vijesti Prnjavor dobio novo naselje – Prisoje

Prnjavor dobio novo naselje – Prisoje

0
1436
Vlada Republike Srpske je donijela Odluku o osnivanju naseljenog mjesta Prisoje na području opštine Prnjavor.

– Skupština opštine Prnjavor, donijela je Zaključak o upućivanju Inicijative za osnivanje naseljenog mjesta Prisoje na području opštine Prnjavor – navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Dadaju da je uz Zaključak o podnošenju inicijative za pokretanje postupka osnivanja novog naseljenog mjesta na području opštine Prnjavor, načelnik Opštine Prnjavor dostavio Ministarstvu uprave i lokalne samouprave akte koji sadrže razloge za osnivanje naseljenog mjesta sa potrebnim podacima, piše Prnjavorinfo.

– Razmatrajući podnesenu inicijativu Skupštine opštine Prnjavor i svu prateću dokumentaciju, Ministarstvo je utvrdilo da su stečeni uslovi da Vlada Republike Srpske donese odluku o osnivanju novog naseljenog mjesta na području ove opštine – stoji u saopštenju.

Vlada je donijela uredbu  o izmjeni i dopuni Uredbe o naseljenim mjestima koja čine područje jedinice lokalne samouprave.

Razlozi za donošenje Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o naseljenim mjestima koja čine područje jedinice lokalne samouprave sadržani su u potrebi da se Uredba uskladi sa Zakonom o Gradu Zvornik kojim je opština Zvornik stekla status grada.

 

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games