Prnjavor dobio projekat “Fifa gol”

0
293

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske  “FIFA gol projekat” dodijeljen je Prnjavoru, koji će tako postati bogatiji za moderno fudbalsko zdanje.

Ovo će biti prvi projekat ovakve vrste koji će se realizovati na tlu RS. U Prnjavoru je danas održan sastanak, na temu “FIFA gol” projekta, kojem su prisustvovali ministar porodice, omladine i sporta, predsjednik FS RS, načelnik opštine, te rukovodstvo FK “Ljubić” Prnjavor.

Projekat “Fifa gol” od danas zvanično stiže u Prnjavor. Za dvije godine uspješnog rada od kako je nova uprava preuzela rukovodstvo fudbalskog kluba “Ljubić” kao poklon desio se ovaj značajni projekat. Izvršni odbor FSRS donio je odluku da se moderan sportski centar iz  projekta „FIFA GOL“, za kojeg su izdvojili 300.000 dolara gradi iduće godine u Prnjavoru, pošto je ova lokalna zajednica ponudila najbolje uslove od kandidata.

“U FK ‘LJubić’ se predano radilo u protekle dvije godine pod novom, podmlađenom upravom. Tome u prilog idu postignuti rezultati od renovinaranja svih prostorija do broja djece koja treniraju u klubu. Drago mi je što se i izvan opštine Prnjavor prepoznaju ovi rezultati što danas imamo zvanično priliku da vidimo. Mi ćemo uraditi sve da opravdamo ukazano povjerenje” , rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Projekat obuhvata izgradnju modernog fudbalskog centra, na kojem će između ostalog igrati i trenirati i mlađe reprezentativne selekcije. Biće izgrađeni glavni i pomoćni fudbalski teren sa plastičnom travom, svlačionički prostor i tribine.

“Mnogo je bilo sredina koje su aplicirale za ta sredstva. Mi smo nakon dužeg vremena odlučili da to bude Prnjavor zbog angažovanja rukovodstva opštine i FK ‘LJubić’. Oni su ti koji su se kvalifikovali dajući najbolja rješenja u realizaciji projekta”, rekao je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS.

Nakon dva uspješno realizovana “FIFA gol projekta” u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Zenici i Orašju, ovo će biti prvi projekat ovakve vrste koji će se realizovati na tlu Republike Srpske.

“Imamo u planu da se tu ne grade samo dva terena nego i određeni prateći sadržaji kao što su svlačionice, dvije tribine od po 300 i 500 mjesta, hotelski objekti da bi projekat bio samoodrživ. Mislimo da šanse za to postoje i zato nam je potrebna pomoć ne samo lokalne zajednice već predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, da svi zajedno izgradimo priču koja će biti prepoznatljiva i izvan Republike Srpske” , istakao je Kovačević.

Ministar porodice, omladine i sporta čestitala je rukovodstvu kluba Ljubić i načelniku Tomašu, koji su uspjeli da se izbore za ovako značajan projekat.

“Jako je važno što će svjetska kuća fudbala izgraditi jedan ovako značajan kompleks u Prnjavoru”, rekla je Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta.

Iz Fudbalskog kluba “Ljubić” i više nego zadovoljni. Godina na isteku završava na najbolji mogući način.

“Smatramo da je ovo najveći uspjeh, osim radova na infrastrukturi, na edukaciji trenera i svega ostalog što čini fudbal i sport uopšte”, rekao je Zoran Deket, predsjednik FK “Ljubić” Prnjavor.

Zahvaljujući naporima fudbalskih entuzijasta, načelnika opštine i predsjednika kluba, opština Prnjavor uskoro će postati bogatija za moderno fudbalsko zdanje.

Izvor: TV K3 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here