Prnjavor: Dobri ljudi Srđanu ispunili najveću želju

0
501

Najveća želja osmogodišnjeg Srđana Daničića iz prnjavorskog sela Šarinci, da ima sobu u kojoj će sanjati dječačke snove, ispunjena je zahvaljujući humanistima koji su mjesecima vrijedno radili kako bi dječak i njegova majka Branka dobili topli dom u kojem će njihov život biti obojen nijansama radosti.

Ovu malu porodicu život nikada nije mazio, a gubitak oca i supruga, koji je prije dvije godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, najveća je muka koja ih je zadesila. Majka Branka Vrhovac ostala je sama sa svojim jedincem, boreći se kako zna i umije da ga othrani i izvede na pravi put. Preživljavajući dan za danom od poneke dnevnice koju zaradi, nije bila u mogućnosti da završi gradnju porodične kuće koju je započela sa suprugom Željkom. Kako bi Srđanova kuća postala sigurno utočište, Prnjavorčani plemenitog srca pokrenuli su humanitarnu akciju “Za Srđanovu kuću” kojoj su se odazvali mnogi dobrotvori sakupivši 38.000 maraka.

Inicijator ove akcije koja je dirnula mnoga srca Slaviša Malešević, rodom iz susjednog sela Vršani, koji živi i radi u Švajcarskoj, rekao je za “Glas Srpske” da je još ostalo da se uradi fasada na kući, te da će i to biti završeno čim vremenski uslovi dozvole.

– Odziv na ovu akciju je bio sjajan. Cijela bivša Jugoslavija stala je uz nas i sakupili smo oko 38.000 maraka. Moj kolega Stefan Kostrešević odradio je vrhunski posao ovdje u Prnjavoru, tako da imamo na šta biti ponosni. Srđanov osmijeh i zadovoljstvo na licu nemaju cijenu i to nam je najveća nagrada za sve što smo uradili – ispričao je Malešević.

Dodao je da je plan da novac koji je preostao oroče na Srđanovo ime, da ima kada napuni 18 godina.

– Ova akcija je pokazala da humanost ne poznaje granice, niti nacionalnu pripadnost. Dirnuti riječima malog Srđana da mu je želja da ima svoju sobu i krov nad glavom, mnogi su me zvali i pomogli koliko su mogli – rekao je Malešević zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova priča dobije srećan epilog.

A sreću ne skriva ni Branka koja kaže da će njoj i njenom jedincu od sada sve krenuti nabolje.

– Nismo imali nijedno kupatilo, a sada imamo dva. Ja nisam mogla sama, a zahvaljujući plemenitim ljudima, prije svega Slaviši i Stefanu, mom sinu je ispunjena najveća želja. Nemam riječi kojima bih mogla da zahvalim svima koji su nam pomogli – kazala je Branka.

Poljoprivreda

S obzirom na to da Branka i Srđan žive uglavnom od poljoprivrede, humanisti su se pobrinuli da imaju bolje uslove i za to. Naime, izgradili su im štalu u kojoj uzgajaju krave, svinje i kokoši.

– Srđan je toliko ponosan i srećan kada priča o svojim životinjama. Takvi dječaci mogu samo biti primjer svima – rekao je Slaviša Malešević.

/Glas Srpske/

PODIJELI