PRNJAVOR DOMAĆIN CILJA PRETPOSLEDNJE ETAPE MEĐUNARODNE TRKE

0
459

Opština Prnjavor 6. septembra biće domaćin cilja pretposlednje etape Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka, potvrđeno je današnjim potpisivanjem ugovora između direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

Kuvalja je napomenuo da je Prnjavor ranije bio domaćin kao prolazni cilj, prošle godine uključen je kao etapno mjesto, a ove godine će biti cilj etape.

“Vjerovatno ćemo iz Prnjavora prisustvovati odluci koji će od takmičara iz 25 zemalja da ponese žutu majicu. Očekujemo spektakl” , rekao je Kuvalja novinarima.

Kuvalja je precizirao da je otvaranje trke predviđeno 31. avgusta na Jahorini, dan kasnije vozi se dionica Jahorina – Zlatibor, 2. i 3. septembra biciklisti voze kroz Srbiju, 4. septembra predviđen je polazak iz Beograda do Bijeljine, 5. septembra vozi se dionica Bijeljina – Vlasenica, a 6. septembra Teslić – Prnjavor, preko Dervente u dužini od 125 kilometara.

On je napomenuo da će trka biti održana uz sve preporučene mjere protiv širenja virusa korona.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je Prnjavor spreman da odgovori svakom postavljenom zadatku u realizaciji ovog značajnog projekta.

“Zahvaljujemo Biciklističkom savezu Republike Srpske i njegovom direktoru što su Prnjavor prepoznali kao pouzdanog partnera. Ovo je prilika za poseban vid promocije, da se Prnjavor pokaže u najboljem svjetlu” , rekao je Tomaš.

/Srna – Tamara Stojanović/

PODIJELI