Prnjavor domaćin panela “Ona može” Poruku da žene mogu sve poslala i Tijana Dapčević

0
701

U restoranu “Leburić” u Prnjavoru danas je održan prvi panel na temu “Ona može”, u cilju da se istakne snaga žena u društvu i na javnoj sceni. Druženje je okupilo veliki broj uspješnih prnjavorskih privrednica, koje su podijelile svoja iskustva u dosadašnjem poslovanju i istakle na koji način se žena treba i mora boriti za svoje mjesto u društvu. Jedna od žena učesnica bila je i muzički umjetnik Tijana Dapčević, koja je iz svog ugla prenijela ženama razmišljanja na ovu temu.

Foto: A. Atić

Druženje je organizovala opština Prnjavor u saradnji sa agencijom Signature, a radionica se sastojala iz tri dijela “Ona može, “Nisi usamljena” i “Budi svoja”,

Foto: A. Atić

“Projekat je namjenjen svim ženama, njihovim ličnostima i njihovom djelovanju u stvarnom svijetu, onakvom kakva je žena u suštini. S obzirom da smo panel započeli baš u Prnjavor, zahvalila bih se načelniku opštine, Darku Tomašu, što nam je omogućio ovo druženje danas” napomenula je  Nataša Petrović, direktor Agencije “Signature”.

Foto: A. Atić

Među učesnicama panela bila je i vlasnica firme “Export City”, Prnjavor Mediha Turčinović, koja je možda poslala i najjaču poruku ženama, da vjeruju u sebe i da nikad ne odustaju

“Žene ne smiju ničega da se boje. Nije sramota pasti, samo je sramotra ostati dugo ležati. Moraju da imaju vjeru u sebe. Ne smiju se obeshrabriti ako im neko kaže da ne mogu, a vjerujte, zajedno svi mi možemo ovu našu državu da učinimo ljepšom jer ovdje ima tako mnogo potencijala za sve. Ovdje se sve može samo se treba vjerovati u sebe – poručila je Mediha Turčinović, vlasnica firme “Export City”, Prnjavor.

Foto: A. Atić

Istu poruku “žena može sve” i “ne postoji stvar na ovoj planeti koju žena ne može da pregrmi” poslala je i pjevačica Tijana Dapčević, koja je i sama govorila na temu šta danas znači biti žena.

“Imam običaj da kažem da je muž glava porodice, ali je žena vrat. Stvarno nismo svjesne štas sve možemo. Drago mi je da sam danas bila prisutna ovdje u Prnjavoru i da sam čula zaista divne priče od žena koje su mnogo toga prošle u životu i nose jako puno ožiljaka da bi ostvarile do svog cilja” kazala je Dapčević.

Učesnici panela, Tijana Dapčević, Aleksandar Hršum i Nataša Petrović ovom prilikom posjetili su i “Našu prodavnicu”, u kojoj su izloženi proizvodi domaćih proizvođača. /prnjavorlive.info/

 

PODIJELI