Prnjavor- “Kapi zavičaja” iz domaćinstva Milenka Milivojca

0
484

Potražnja za domaćim proizvodima sve je veća, a upravo su takvi i proizvodi Milenka Milivojca -Lere i njegove supruge Stanislave, koji na imanju u Gornjim Štrpcima razne vrste voća i povrća pretvaraju u zdrave sokove, voćne kaše, džemove, marmelade, likere i druge proizvode.

Od sokova najviše se proizvodi sok od aronije, a ima i 11 vrsta drugih voćnih sokova: čistih i mikseva.

“Imamo čisti sok od jabuke koji je 4 KM, onda imamo miks od jabuke i kruške, zatim 100% kruška, miks jabuka- aronija, čija je cijena 5 KM, aronija, jabuka i mrkva miks, zatim imamo čistu cveklu, koja košta 7 KM, imamo i sokove od limuna, jabuke i mrkve, zatim jabuka, kruška i nektarina, a imamo i blago jabukovo sirće koje košta 7 KM, napravljeno od divlje jabuke”.

Milenko kaže da ova godina nije bila kvalitetna kao prošlih godina i da nema prerade kao ranije, ali da ipak ima posla dovoljno. “Prošle godine su ljudi dovozili po 500 kila, a ove godine po sto kila voća, ali ipak domaćini hoće da iskoriste ono što im je rodilo u bašti i znaju da piju zdrav sok. Pored supruge, u poslu mi pomaže i moja kćerka Nikolina, koja ide sa nama i na razne sajmove i promocije”.

Proizvode “Kapi zavičaja” možete pronaći na policama “Naše prodavnice” u Prnjavoru, u Fortuna marketima, ili u domaćinstvu porodice Milivojac. /Marijan Popadić/

 

 

PODIJELI