Prnjavor: Gatarić će uputiti novi poziv za održavanje Foruma o mogućnostima razvoja Prnjavora

0
1531

U Administrativnom centru Vlade RS danas je trebao biti upriličen sastanak  trinaestoro prnjavorčana koji su angažovani u institucijama van naše opštine na temu mogućnosti unapređenja razvoja opštine Prnjavor. Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju stiglo je obavještenje da isti neće biti održan. To je bio povod da načelnik opštine Prnjavor , Siniša Gatarić održi pres konferenciju, na kojoj je poručio da će uputiti novi poziv za održavanje foruma.

“Mi smo dobili odgovor od gospodina Klokića da se današnji sastanak odgađa, bez ikakvog obrazloženja, a novi termin nije zakazan. Ja ovdje ne želim nikoga da kritikujem nego da pozovem na novi sastanak. Naravno, to nije odraz nikakve slabosti, jer je opština Prnjavor jedna od pet koje uspijevaju da ispunjavaju sve zakonom propisane obaveze i  mi ćemo naći način da razvijamo našu opštinu, ali želim svim ovim ljudima na visokim pozicijama da poručim da su na svoje funkcije došli upravo putem glasova naroda iz Prnjavora, te im ako ništa bar to daje moralnu i ljudsku obavezu prema ovoj opštini.

Podsjećamo, 20. marta u Prnjavoru je održan sastanak o mogućnostima unapređenja i razvoja opštine Prnjavor, na inicijativu načelnika opštine, na kome su prisustvovali i predsjednik SO Borko Lukanović, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić, poslanik u narodnoj Skupštini RS Miladin Stanić, ministar bezbijednosti BiH Dragan Mektić i direktor Privredne komore RS Borko Đurić. Na sastanku je dogovoreno da se načelnikova inicijativa o održavanju sastanka preimenuje u Forum o mogućnostima unapređenja i razvoja opštine Prnjavor, sa karakterom lobističkog skupa, koji bi u narednom periodu organizovano, kontinuirano i sinhrozivano raditi sa opštinskom upravom, u cilju razvoja Prnjavora. /R.P./

 

PODIJELI