PRNJAVOR-GATARIĆ: SNSD KORISTI SVAKU PRILIKU DA OPSTRUIŠE RAD

0
812

Nakon što su odbornici SNSD-a napustili sjednicu Skupštine opštine, zbog toga što je prema njihovom mišljenju načelnik opštine Prnjavor, “na najgrublji način izvrijeđao predsjedniu Vlade RS, Željku Cvijanović”, medijima se obratio i Siniša Gatarić.

On je kratko prokomentarisao da je ovo pokušaj opozicije da nađu izgovor da ne dolaze na skupštinska zasjedanja. “Ljudi koriste svaku priliku da opstruišu rad skupštine.”kategoričan je načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić.

Gatarić je, prema tvrdnjama opozicije, verbalno uvrijedio Cvijanoviću dovodeći je u kontekst sa prezimenom ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca. Razna tumačenja prezimena austrijskog diplomate, uzrokovala su reakciju poslanika opozicije, koji su danas oglasili i saopštenjem za javnost.

“Ja stvarno nisam kriv što se čovjek preziva, tako kako se preziva, ja sam gospodi prezentovao kako se dotično prezime mijenja u srpskom jeziku kroz padeže i ako uzmemo padež akuzativ, koji je vezan za aktivnosti premijerke, onda vidimo da je sve to tako kako je rečeno”, kaže Gatarić.

On  negira sve optužbe da je imao bilo kakvu namjeru da vrijeđa predsjednicu Vlade RS, a da odbornicima SNSD-a sugeriše da ubuduće potraže malo bolji razlog da izbjegavaju svoje odborničke obaveze.

prnjavorski.net

PODIJELI