Prnjavor- Gdje će biti nova lokacija buvlje pijace?

0
1278

Trgovci na prnjavorskoj buvljoj pijaci ne kriju ogorčenje prodajom zemljišta na kojoj je ova pijaca smještena. Jedan od prodavaca istakao je da ovaj potez može dovesti do zatvaranja pijace od koje mnogi trgovci prehranjuju svoje porodice. Mnogi od njih se pitaju i gdje bi se mogla naći nova lokacija za prodavce pod otvorenim nebom.

“Mi od pijace živimo i zarađujemo komad hljeba. Nemamo kud odavde. Ja školujem djecu ovim što prodam i nemam drugi izvor prihoda” kazao je za Radio Prnjavor jedan od trgovaca.

Buvljakom gazduje KP “Park” Prnjavor, a direktoru Nenadu Krajišniku nije poznato gdje bi mogla da se nađe nova lokacija buvlje pijace.

“U ovom trenutku mogu reći da je trend stalnog gašenja na ovoj pijaci i nekoliina ljudi se povukla iz ovog posla, a razlozi su njima poznati- od opadanja kupovne moći stanovništva, pa i sama neizvjesnost oko lokacije koja traje više od godinu dana” podsjeća Krajišnik.

Krajišnik je napomenuo da KP “Park” i dalje produžava usluge svojim korisnicima, tj. korisnicima štandova, na nekih devedeset dana čekajući krajnji ishod. /Radio Prnjavor/. B.R. /prnjavorlive.info/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here