Prnjavor – Gimnazija ČETVRTI RAZRED ZAVRŠAVA 69 UČENIKA

0
335

Gimnazija u Prnjavoru u ovoj školskoj godini ima 69 maturanata, a učenik generacije je Jovana Jokić.
Direktor škole Ljubinka Stanić u izjavi Srni napomenula je da diplomu ‘vukovca’ dobijaju još i Nevena Đukić i Stefan Tošić, a među maturantima je i Stefan Kosić, učenik koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike.
„Od ukupnog broja učenika završnog rezreda 15 je oslobođeno polaganja maturskog ispita jer su tokom cijelog srednjoškolskog obrazovanja imali odličan uspjeh i primjerno vladanje, dok njih 54 brane maturu“ , precizirala je Stanićeva.
Ona je iznijela i podatak da ovu školsku godinu 24 maturanta završavaju odličnim uspjehom, 31 je vrlo dobar, 13 učenika ima ocjenu dobar, a samo jedna učenica ima nedovoljan uspjeh na kraju četvrtog razreda.
„Srednja ocjena za završne razrede je 4,12. Smatramo da je ovo realna ocjena i možemo biti zadovoljni pokazanim znanjem naših učenika“ , rekla je Stanićeva Srni.
Maturska zabava za prnjavorske Gimnazijalce održaće se u subotu, 1. juna.
U narednoj školskoj godini u planu je upis tri odjeljenja sa 76 učenika i to jedno odjeljenje računarsko – informatičkog smjera sa 28 učenika, po jedno odjeljenje opšteg smjera i društveno – jezičkog smjera sa po 24 učenika.
Učenici Gimnazije večeras u Domu kulture za sve sugrađane organizuju humanitarno muzičko – poetsko veče, a prikupljenja novčana sredstva od prodaje ulaznica biće uručena kao pomoć za liječenje četvorogodišnjeg Damjana Milišića iz Prnjavora koji boluje od cerebralne paralize./ t.s.Srna/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here