PRNJAVOR-GLAS SRPSKE: Gavrić negirao ubistvo nevjenčane supruge

0
2650

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora negirao je krivicu po optužnici kojom ga Okružno tužilaštvo u Banjaluci tereti da je u stanju bitno smanjene uračunljivosti bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24).

Gavrić je zločin počinio 14. septembra u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora ispred kafe-bara “Akapulko M”. U optužnici je navedeno da je on tog dana pijan, sa 1,32 promila alkohola u krvi, došao u pomenuti kafić i posvađao se s Maleševićevom s kojom je bio u vanbračnoj vezi.

Nakon kraćeg naguravanja on je Maleševićevu uspio da izvede ispred kafića gdje je aktivirao ručnu bombu koju je držao između njih. Usljed eksplozije Maleševićeva je poginula, a Gavrić je zadobio teške povrede, od kojih se duže vrijeme liječio.

Tokom ročišta za negiranje krivice Gavrić je kazao da još nije izliječen i da će ljekari možda morati da mu amputiraju nogu.

Gavrića optužnica tereti i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija jer je kod njega pronađena puška i veća količina municije.

Iako u optužnici nije navedeno, motiv ovog zločina je, navodno, neuzvraćena ljubav jer je Mila napustila nevjenčanog supruga i nije željela da s njim više ima bilo šta bez obzira na to što su stekli četvorogodišnjeg sina Andreja.
Tetka ubijene Mile, Snježana Jevtić nakon zločina je ispričala kako je on predosjetio smrt majke.

“Spavao je kod mene i kada se probudio, ispričao je da je sanjao da je tata došao na vrata i ubio mamu. Nažalost, to se i obistinilo”, rekla je nakon zločina Jevtićeva.

Ujak nastradale Mile, Zoran Miladinović ispričao je da je vidio kad je Gavrić s bombom ušao u kafić.

“Uspio sam da joj kažem: “Ujkino, pazi, ima krušku”, misleći na bombu. Međutim, on ju je zgrabio i izveo napolje. Onda se čula eksplozija. Istrčao sam iz kafića i vidio kako Mila leži mrtva, a on je krvav i povrijeđen krenuo da se pridiže”, rekao je tada Miladinović.

Dodao je da je Gavrić živio i radio u Beču i da je i ranije prijetio Mili jer ga je ostavila. Njih dvoje živjeli su šest godina zajedno i tokom te veze dobili sina.

“Završićeš kao Ksenija”

Dalibor Gavrić je Mili Malešević prije tragedije govorio: “Završićeš kao Ksenija Pajčin”. Poznanici para pričali su da je on godinama maltretirao nevjenčanu suprugu.

“Na društvenoj mreži “Fejsbuk” Dalibor je ukazivao da bi moglo doći do tragedije. Kada ga je Mila blokirala na “Fejsbuku”, otvorio je lažni profil kao Abdulah Sulejmani. Pisao joj je da će se ubiti zbog nje, a ona je govorila: “Ubij se”, ispričala je neposredno poslije tragedije Milina tetka Snježana Jevtić.

Glas Srpske

PODIJELI