PRNJAVOR: HUMANITARNI JESENjI KROS OKUPIO BROJNE TAKMIČARE IZ CIJELE BiH

0
341

Šesto izdanje Jesenjeg humanitarnog krosa u organizaciji Atletskog kluba „San“ Prnjavor okupilo je danas veliki broj ekipa i atletičara iz svih krajeva Republike Srpske i BiH.

Kao i ranijih godina sva sredstva od kotizacija biće donirana Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju „Neven“ iz Prnjavora.

Predsjednik AK „San“ Dalibor Vrhovac ističe da je najvažnije da se na jednoj ovakvoj manifestaciji okupi što veći broj djece, dok je rezultat u drugom planu.

„Želja nam je da se djeca druže i nauče pomagati drugima i da humanost nema cijenu. Danas su ovdje sa nama takmičari iz svih krajeva Republike Srpske i BiH, imamo i veliku podršku Grada i brojnih privrednika-donatora“ , rekao je Vrhovac za Radio Prnjavor.

Predsjednik Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Neven“ Novka Dušanić kaže da je svima puno srce kada vide da su njihova djeca prihvaćena u društvu, socijalizuju se i pojavljuju na javnim dešavanjima.

„Ovo je neobičan spoj humanosti, druženja i sporta. Neka od naše djece koja mogu trče na određenim stazama, neki hodaju, drugi su u kolicima, ali važno je da su svi tu, da su nam svima srca puna“ , rekla je Dušanić.

Ona je podsjetila da su tokom „Dječije nedjelje“ imali brojne aktivnosti, od posjeta vinariji „Fazan“, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Prnjavoru, radionici „Ukijeva čokoladna bajka“ do aktivnog učešća njihovog štićenika Ade koji se na početku sedmice posvećene zaštiti prava djece na jedan dan našao u ulozi konobara u pabu „Pet lampi“ i uz podršku sugrađana koji su došli da popiju kafu ili sok prikupio određena sredstva za Udruženje „Neven“.

Takmičenja koja se održavaju na trim stazi u Sportskom rekreativnom centru „Borik“ u prigradskom naselju Lazina Voda prati i predsjednik gradske Skupštine Željko Simić.

On kaže da današnji događaj pokazuje da sportisti,članovi AK „San“ imaju osjećaj za potrebe i probleme šire društvene zajednice kao i da se zajedničkim snagama može postići mnogo.

„Gradska uprava će uvijek podržavati ovake manifestacije, Udruženju „Neven“ i svim drugim organizacijama koje se bave humanitarnim radom smo uvijek na raspolaganju jer nam je cilj da pomognemo našim sugrađanima koji se suočavaju sa određenim poteškoćama“ , rekao je Simić.

prnjavorlive.info

 

PODIJELI