PRNJAVOR: I ove godine se pila “Kafa kod Ade” u Pet lampi

0
976

Povodom Međunarodne sedmice djeteta i ove godine je u pabu „Pet lampi“ organizovana „Kafa kod Ade“.

Bila je ovo još jedna prilika da se kroz angažovanje Admira Ćurana kao konobara, simbolično pokaže kako i djeca sa Daunovim sindromom mogu i te kako da budu korisna u zajednici.

Boško Bjelonić, aktivista Dnevnog centra „Neven“ kaže da je kafa kod Ade postala tradicija u Prnjavoru. „Ta ideja je zaista odjeknula u cijelom Prnjavoru i zbog toga smo odlučili da nastavimo iz godine u godinu“, kaže Bjelonić.  Inače, ovaj događaj je upriličen povodom početka Dječije nedjelje koja se obilježava prve sedmice u oktobru.

„Ado je danas svoje sugrađane usluživao sa kafom, sokom i to je nešto što Adu ispunjava“, kaže Bjelonić, koji dodaje da ovakvi događaji  senzibiliziraju društvo prema djeci sa fizičkim i psihičkim poteškoćama.

„Od 2017.godine kada smo i pokrenuli ovu akciju, svi su sjajno reagovali na Adu i bio je zaista dobar odjek u društvu, veliki broj gostiju dođe, popije kafu i tako podrži Adu, čime svake godine stvaramo određeni prihod koji se uplati na račun Dnevnog centra „Neven“ i smatram da je ovo divna tradicija“, kaže Branko Đurić vlasnik paba „Pet lampi“.

On je poručio da dok god Ado bude mogao, Pet lampi će biti mjesto gdje će on jednom godišnje usluživati Prnjavorčane.

prnjavorlive.info

PODIJELI