PRNJAVOR: Inspekcije provode mjere Štaba za vanredne situcije, smanjiti kontakte na minimum

0
489

Opštinsko Odjeljenje za inspekcijske poslove   provodi sve mjere i zaključke koje je donio Štab za vanredne situacije opštine Prnjavor, rekla je ovo za Radio Prnjavor načelnik Odjeljenja Suzana Švraka.

„Zadatak inspekcije i Komunalne policije je da prati primjenu odredaba naredbi Štaba, znači kontrolu radnog vremena i uopšte rada subjekata, zabranu okupljanja, odnosno zabranu javnih skupova i u početku je bilo nekog nerazumjevanja, međutim kako vrijeme prolazi ljudi se polako disciplinuju“, rekla je Švraka.

Ona je pojasnila da zabrane koje su donesene mjerama, ne znači da opština želi da zatvori neku radnju, nego da se isključivo smanji kretanje i kontakt stanovništva u ovim vanrednim okolnostima kako bi se spriječilo širenje zaraze virusom korona.

Bilo je nekoliko kršenja naredbi o zabrani rada, međutim svi oni će dobiti prekršajne naloge. „Apel građanima, posebno našim mlađim sugrađanima, omladini koja je navikla da se druži i okuplja, moramo smanjiti društvene kontakte. Imamo situaciju da se uveče na igralištima pored naših škola okuplja i između 50 pa do stotinu omladinaca, pa apelujem na roditelje da djecu upozore da se ne okupljaju i više vremena provode kući“, rekla je Suzana Švraka

Prnjavorlive.info

PODIJELI