PRNJAVOR: Ambasador Italije u Štivoru

0
1089

 Ambasador Italije u BiH Ruđer Korias posjetio je danas prnjavorsko selo Štivor ,gdje živi italijanska nacionalna zajednica . Ambasador Korias je istakao da su u razgovoru sa predstavnicima Udruženja Italijana i načelnikom opštine Prnjavor Sinišom Gatarićem dogovorene aktivnosti za rješavanje pitanja vodosnabdjevanja tridesetak domaćinstava u Štivoru .

Potrebni radovi bi ,kako se očekuje,trebali biti završeni do ljeta . Gatarić kaže da će opština Prnjavor u saradnji sa preduzećem “Vodovod“ ove godine privesti kraju projekat vodosnabdjevanja “Povelič “. “Do kraja 2015.godine za kompletan sjeverni dio opštine,uključujući i Štivor, biće riješen problem vodosnabdjevanja.

DSCN7105

Postoji određeni dogovor sa predstavnicima oblasti Trento da za 30-tak italijanskih porodica riješimo priključak vode za piće.“rekao je Gatarić.

On je izrazio zadovoljstvo što je italijanski ambasador u kratkom vremenskom periodu shvatio šta su životni problemi na ovim područjima i aktivno se uključio u njihovo rješavanje.

Predstavnik Udruženja Italijana Štivor i savjetnik asocijacije “Trento“ za Istočnu Evropu Franjo Rover izrazio je očekivanje da će voda u Štivoru biti priključena do jula,kada se u Prnjavor očekuje dolazak visoke delegacije iz Trenta.

Prema podacima ovog udruženja na području opštine Prnjavor danas živi oko 870 Italijana.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here