Prnjavor: Izabrana najuređenija dvorišta (FOTO)

0
2947

Dodjelom nagrada danas je završena ovogodišnja akcija izbora najuređenijih dvorišta na području naše opštine.

Nagradu opštine Prnjavor za najuređenije dvorište školskog i porodičnog stambenog objekta dobili su Osnovna škola ”Nikola Tesla” Prnjavor i Mirjana Gačić iz Kulaša.

Zahvalnice i nagrade dobitnicima uručili su predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su dobitnici svojim radom i zalaganjem doprinijeli ne samo da njihova dvorišta budu uredna i lijepo izgledaju, već i ljepšem izgledu opštine u kojoj žive i rade.

“Ovo što smo imali priliku vidjeti vrijedno je naše pažnje. Uvjeren sam da ćemo istu akciju ponoviti i naredne godine i da će ona biti masovnija jer sigurno ima mnogo više ljudi koji uređuju svoja dvorišta, ali možda nisu znali za akciju, pa se nisu prijavili”, rekao je Tomaš.

Za najuređenije dvorište u stambeno porodičnom objektu prijavilo se pet kandidata. Pobijedila je Mirjana Gačić iz Kulaša.

”Uređenje dvorišta iziskuje mnogo uloženog vremena i odricanja, ali istovremeno može biti i lijep hobi, kao i način za opuštanje. Volim ovo da radim, a najčešće mi pomažu moji ukućani”, kaže Mirjana.

Pobjednik u kategoriji najuređenije školsko dvorište je OŠ ”Nikola Tesla” Prnjavor.

” Školsko dvorište uređuje tehničko osoblje, ali i sekcije brinu o izgledu i dekoraciji dvorišta, imamo zaista lijep park u okviru školskog dvorišta u kome učenici mogu uživati dok nisu na nastavi”, rekao je direktor ove škole, Vojin Gluvić.

Komisija je prilikom izbora ocjenjivala održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj, ambijent, uloženi trud i kreativnost.

Predsjednik Komisije Uroš Šušak kaže da je bilo ukupno devet prijava u dvije kategorije.

Nagrade su bile predviđene i za najljepše dvorište zajednice etažnih vlasnika i najljepše uređeni balkon u stambenom objektu, ali u ove dvije kategorije nije bilo prijavljenih kandidata.

Galerija

Dvorište Osnovne škole ”Nikola Tesla”

Dvorište Mire Gačić iz Kulaša

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here