Prnjavor: Izabrana najuređenija dvorišta (FOTO)

0
3218

Dodjelom nagrada danas je završena ovogodišnja akcija izbora najuređenijih dvorišta na području naše opštine.

Nagradu opštine Prnjavor za najuređenije dvorište školskog i porodičnog stambenog objekta dobili su Osnovna škola ”Nikola Tesla” Prnjavor i Mirjana Gačić iz Kulaša.

Zahvalnice i nagrade dobitnicima uručili su predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su dobitnici svojim radom i zalaganjem doprinijeli ne samo da njihova dvorišta budu uredna i lijepo izgledaju, već i ljepšem izgledu opštine u kojoj žive i rade.

“Ovo što smo imali priliku vidjeti vrijedno je naše pažnje. Uvjeren sam da ćemo istu akciju ponoviti i naredne godine i da će ona biti masovnija jer sigurno ima mnogo više ljudi koji uređuju svoja dvorišta, ali možda nisu znali za akciju, pa se nisu prijavili”, rekao je Tomaš.

Za najuređenije dvorište u stambeno porodičnom objektu prijavilo se pet kandidata. Pobijedila je Mirjana Gačić iz Kulaša.

”Uređenje dvorišta iziskuje mnogo uloženog vremena i odricanja, ali istovremeno može biti i lijep hobi, kao i način za opuštanje. Volim ovo da radim, a najčešće mi pomažu moji ukućani”, kaže Mirjana.

Pobjednik u kategoriji najuređenije školsko dvorište je OŠ ”Nikola Tesla” Prnjavor.

” Školsko dvorište uređuje tehničko osoblje, ali i sekcije brinu o izgledu i dekoraciji dvorišta, imamo zaista lijep park u okviru školskog dvorišta u kome učenici mogu uživati dok nisu na nastavi”, rekao je direktor ove škole, Vojin Gluvić.

Komisija je prilikom izbora ocjenjivala održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj, ambijent, uloženi trud i kreativnost.

Predsjednik Komisije Uroš Šušak kaže da je bilo ukupno devet prijava u dvije kategorije.

Nagrade su bile predviđene i za najljepše dvorište zajednice etažnih vlasnika i najljepše uređeni balkon u stambenom objektu, ali u ove dvije kategorije nije bilo prijavljenih kandidata.

Galerija

Dvorište Osnovne škole ”Nikola Tesla”

Dvorište Mire Gačić iz Kulaša

(prnjavorlive.info)

PODIJELI