PRNJAVOR-IZBORI 2022: Kandidat NDP-a doktor veterinarskih nauka, čovjek iz poljoprivredne proizvodnje

0
2446

Mogu da se pohvalim našim kandidatom, čije se ime nalazi na broju 5. zajedničke liste, a riječ je o Lazaru Makiviću, doktoru veterinarskih nauka, rekao je Nešo Todić, predsjednik  OO NDP-a Prnjavor, predstavljajući kandidate za izbore.

“Radi se o čovjeku koji je iz struke, a sve najoblje se o njemu može čuti sa terena, jer je riječ o čovjeku koji predano radi u svojoj branši, ali isto tako mislim da će i politici dati zavidan doprinos, jer je to ozbiljan, a ja ću reći i najbolji kandidat za poslanika ispred naše liste”, rekao je Todić.

Lazar Makivić kaže da je doktorske studije završio na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu, a da u politiku ne ulazi zbog ličnog profita, nego kao stručnjak i naučnik, da prije svega pomogne agrarnom sektoru.

“Sve veći broj malih domaćinstava se gasi. Profeiosionalno sam vezan za naše poljoprivrednike, farme i naša sela. Zato svoje angažovanjem kao poslanik, želim da moja iskustva, proleme koje sa uvdio, ali i naučna saznanja, stavim u funkciju našeg razvoja”, kaže dr Makivić.

On je poručio da naši farmeri, ali i svi ljudi koji se odluče za poljoprivredu mogu i moraju da žive od svog rada, te da naša sela imaju mogućnost zaposlenja i bolju budućnost. “To možemo samo ako u našu poljoprivredu uđe struka i savremeni načini proizvodnje, kojima će se ostvariti veća proizvodnja, ali i veći profit”, rekao je Makivić i dodaje da će opravdati povjerenje građana na izborima.

NDP na opšte izbore izlazi s azajedničkiom loistom kandidata sa Socijalističkom partijom i Srpksim narodnim pokretom.

PODIJELI