Prnjavor – Kolo srpskih sestara: U SUBOTU SVETOSAVSKA ZABAVA

0
595

Kolo srpskih sestara /KSS/ Prnjavor organizuje u subotu, 25. januara tradicionalnu Svetosavsku zabavu koja i ove godine ima humanitarni karakter.
Kako je Srni potvrđeno u ovoj dobrotvornoj organizaciji prihod od prodaje krofni, među kojima će biti i jedna sa dukatom, na prijedlog Centra za socijalni rad namijenjen je kao pomoć sedmočlanoj porodici Dragana Vasića iz Čorli.
Četrdesetpetogodišnji Dragan Vasić po zanimanju je tekstilni radnik, bez posla, ratni vojni invalid osme kategorije. Njegova dvije godine mlađa supruga Nevena takođe je nezaposlena. Vasići sa petoro maloljetne djece žive u neuslovnoj kući. Prije dvije godine počeli su sa izgradnjom novog stambenog objekta, ali radovi zbog nedostatka novca nisu odmakli dalje od temelja.
KSS je organizacija poznata po svom nesebičnom angažmanu na prikupljanju raznih vidova pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. U prošloj godini zahvaljujući pomoći donatora KSS u Prnjavoru sagradilo je kuću za porodicu poginulog borca Radenka Rakića u Paramijama, dogradilo i opremilo kupatilo i dječiju sobu za porodicu Trivičević iz Babanovaca, renoviralo i opremilo stambeni kontejner za demobilisanog borca Dragu Ivančevića iz Hrvaćana.
Svetosavska zabava će se održati u subotu u hotelu „Novi nacional“ sa početkom u 19.00 časova. Cijena ulaznice je 60,00 KM.

PODIJELI