PRNJAVOR- KONFERENCIJA BEBA: MILANA, PAVLE I NIKOLIJA NAJBEBE OPŠTINE /foto/

0
822

 Milana Miodanić, Pavle Marinković i Nikolija Vuković proglašeni su za tročlano predsjedništvo 11. “Konferencije beba” u Prnjavoru.
Najmlađa beba Milana Miodanić rođena prije 15 dana, dok je Nikolija Vuković, koja ima još tri brata, beba sa najviše braće i sestara, najstarija beba je Pavle Marinković rođen 18. jula prošle godine, a on je i pobjednik trke u puzanju.

Na “Konferenciji” je bilo prijavljeno ukupno 25 beba.

Milanina majka Jelena Miodanić kaže da podržava održavanje manifestacija na kojima se promoviše roditeljstvo, posebno jer i ona potiče iz višečlane porodice.

“Pobjedu smo na neki način očekivali jer je Milana rođena 10. juna, odnosno prije samo 15 dana”, rekla je ona.

Duško Vuković, otac bebe sa najviše braće i sestara, kaže da rado dolazi na “Konferenciju beba” koja je prilika za lijepo druženje.

“Ima puno djece, omladine, veselo je. Dolazio sam sa sinovima pet-šest puta, učestvovao u takmičenju u brzini presvlačenja”, kaže Vuković.

Na večerašnjoj manifestaciji održano je i takmičenje tata u brzini presvlačenja bebe, a nagradu u ovoj kategoriji odnio je Miloš Stjepanović, tata male Sofije.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić izrazio je posebnu zahvalnost svim roditeljima koji su sa mališanima došli da podrže ili učestvuju u manifestaciji.

On je uputio čestitke pobjednicima u takmičenjima i tročlanom predsjedništvu uz želju da u narednim godinama bude prisutno još više djece.

“Konferencija beba” održana je u saradnji lokalne zajednice sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

PODIJELI