Prnjavor među 25 gradova učesnika projekta „Zdrave zajednice BiH“

0
186

Gradonačelnik Darko Tomaš potpisao je danas Memorandum o saradnji i partnerstvu u realizaciji projekta „Zdrave zajednice u BiH“ na prvoj Konferenciji Instituta za populaciju i razvoj, održanoj u Banjaluci.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što je Prnjavor izabran da bude dio ovog važnog projekta i spremnost da Grad stvara okruženje koje pozitivno utiče na zdravlje stanovnika, stiče i usvaja nova znanja u oblasti zdravstvene zaštite.

Na Konferenciji su predstavljeni projektni ciljevi i aktivnosti planirane za njihovo ostvarivanje u praksi, a gradonačelnici i načelnici, koordinatori projekta i direktori Domova zdravlja iz 25 lokalnih zajednica imali su priliku da razmijene stečena iskustva o dobrim praksama u prevenciji bolesti i načinima promocije zdravlja.

Procjenjuje se da će zahvaljujući ovom projektu više od milion građana BiH dostići zdravstvenu informisanost, a time će se povećati i njihovo učešće u primjeni zdravog načina života, aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

Projekat „Zdrave zajednice u BiH“ zajednički provode Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji sa Institutom za populaciju i razvoj i finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Tamara Stojanović / SRNA

PODIJELI