PRNJAVOR: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, darivalo Udruženje “Neven”

0
764

Na molbu Udruženja “Neven” iz Prnjavora, koji se bavi brigom o djeci sa posebnim potrebama, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Semiha Borovac, odučila je da odobri kupovinu najpotrebnijih stvari koje će biti iskorišćene za što normalnije funkcionisanje Dnevnog centra.

Darove je u Dnevnom centru “Neven” uručila je šef kabineta ministra, Nina Mišković, koja je potvrdila da je ohrabruje snaga ljudi koji vode Udruženje i roditelja djece. “Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice je samo dijelom nadležno za osobe sa invaliditetom i mi ne radimo direktno sa udruženjima jer je to nadležnost entiteta i lokalnih zajednica, ali pratimo stanje u toj oblasti i izvještavamo mjerodavne međunarodne institucije”, rekla je Mišković.

U ime Udruženja “Neven” gostima iz Sarajeva zahvalio se Željko Gunić, rukovodilac dnevnog centra. “Ovdje borave djeca sa teškom mentalnom retardacijom, koja su većinom bili vezani samo za roditelje, međutim otvaranjem ovog centra su se stvari promjenile i ova donacija u didaktičkom materijalu i ostalim potrepštinama će nam zaista dobro doći i olakšati rad, što je najvažnije”, rekao je Gunić.

U Centru “Neven” danas je boravio i poslanik u Predstavničkom Domu PS BiH, Momčilo Novaković koji je takođe uputio riječi zahvalnosti Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice. “Moram reći da je u ovom humanom poslu, ali i inače čime se bavi to ministarstvo, uradili jednu veliku stvar, jer ova posjeta će i ovoj djeci na neki način omogućiti da se osjaćaju drugačije i to je najvažnije”, rekao je Novaković. On je potvrdio da je u razgovorima sa ministarstvom dogovorio nastavak pomoći Udruženju “Neven” i djeci koja borave u njihovom centru.

Dnevni centar “Neven” u Prnjavoru, svakodnevno brine o dvadesetoro djece, a njih 30 ukupno u opštini Prnjavor ima pravo da koristi usluge Centra.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here