PRNJAVOR: MJERE ZABRANE I OGRANIČENJA RADA PRODUŽAVAJU SE DO 13. APRILA

0
601

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području opštine Prnjavor, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 526 osoba, dok je 593 lica po odobrenju epidemiologa izašlo iz nadzora, zaključeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Do sada, registrovano je pet slučajeva zaraze virusom korona. Lica su dobrog opšteg zdravstvenog stanja i smještena su u banjalučki studentski centar.

U protekla 24 časa, komunalna policija je kontrolisala 70 lica u kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok su službenici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali jedno lice zbog kretanja suprotno važećim mjerama.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je odluku da se mjere zabrane i ograničenja rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata produžavaju do 13. aprila, imajući u vidu činjenicu da je pandemija u fazi uspona i da se veliki broj lica još uvijek nalazi pod zdravstvenim nadzorom.

Novom Naredbom o regulisanju rada ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata dozvoljen je rad subjektima koji se bave prodajom voća i povrća.

Apelujemo na građane da se disciplinovano pridržavaju svih propisanih mjera koje su na snazi, kako bi spriječili mogućnost daljeg širenja virusa.

PODIJELI