Prnjavor: Na bazaru za Olivera prikupljeno više od osam hiljada KM

0
313

Na jučerašnjem humanitarnom bazaru u Prnjavoru prikupljene su 8.182 KM za pomoć u liječenju dječaka Olivera Pal Gajodija iz Srbije koji boluje od spinalne atrofije mišića, saopštili su večeras organizatori ove akcije.

Za Oliverovo liječenje genskom terapijom u SAD ili Mađarskoj potrebno je obezbijediti 2,4 miliona dolara.

Organizatori jučerašnje akcije u Prnjavoru istakli su da je Prnjavor još jednom pokazao da je opština velikog srca i zahvalili svima koji su bili dio Oliverove priče i koji su donacijama i kupovinom na bazaru pomogli da se dođe bliže cilju, a to je prikupljanje potrebnih sredstava.

Jedna od organizatora Vesna Živanić izjavila je Srni da je ovo nastavak humane priče, odnosno bazara koji je prije dvadesetak dana organizovan za prikupljanje sredstava za pomoć jednogodišnjoj Minji Matić iz Kragujevca.

“Drago nam je da su sredstva za Minjino liječenje prikupljena. Danas smo prikupljali sredstva za Olivera – želja je da novac što prije bude prikupljen jer je bolest takva da se brzo razvija i zahvata mišiće, zbog čega dijete ne može da sjedi, hoda i guta, otežano diše, u bolnici je vezano za aparate”, kaže Živanićeva.

Ona je rekla da je cilj bio prikupiti što više novca, a izloženi proizvodi nisu imali cijenu, nego su građani donirali koliko su mogli.

“Imali smo veliku ponudu u duhu predstojećih novogodišnjih praznika, proizvode kućne radinosti, ali i donacija privrednika. Bilo je organizovano i slikanje djece sa Djeda Mrazom”, navela je Živanićeva.

/SRNA/

PODIJELI