Prnjavor – NA JUBILARNOM TEKVONDO PRVENSTVU SRPSKE 21 EKIPA

0
828

 

Na 20. Tekvondo prvenstvu Republike Srpske koje će biti održano u subotu, 3. novembra, u Prnjavoru nastupiće 21 klub sa više od 260 takmičara.
Predsjednik Tekvondo saveza Republike Srpske Branislav NJegovan rekao je Srni da je dolazak potvrdio 21 klub i to iz Istočnog Sarajeva, Zvornika, Pala, Srebrenice, Ugljevika, Bijeljine, Doboja, Teslića, Stanara, Laktaša, Banjaluke, Prijedora i Prnjavora.

“Ovo prvenstvo biće održano po pravilima olimpijskog tekvondoa, a borbe će se odvijati u pet starosnih kategorija – vrtić, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori”, kaže NJegovan.

Početak takmičenja u sportskoj dvorani Osnovne škole “Nikola Tesla” predviđen je u 9.30 časova. Organizator prvenstva je Tekvondo savez Republike Srpske, a tehnički organizator Tekvondo klub “Prnjavor”.

Tekvondo savez Republike Srpske je na Skupštini u Doboju 24. maja ove godine donio jednoglasnu odluku o primjeni pravila olimpijskog tekvondoa i prijemu 11 novih klubova u Savez, čime je objedinjen tekvondo sport u Republici Srpskoj.

Prethodno prvenstvo po tradicionalnim pravilima održano je u aprilu u Šekovićima.

U ovom Savezu trenutno ima tridesetak klubova tradicionalnog i olimpijskog tekvondoa.

PODIJELI