PRNJAVOR: Na pojedinim mjestima iz korita se izlile Ukrina, Vijaka, Lišnja…

0
1519

Usljed kišnih padavina koje su počele 15.12.2017. u posljepodnevnim časovima, između 17 I 18 časova, a u jutarnjim časovima prešle u snijeg, došlo je do porasta vodostaja na svim vodotocima, saopštili su iz opštinske Administrativne službe.

Kako navode u saopštenju, na pojedinim mjestima rijeke Crkvena, Lišnja, Vijaka I Ukrina izašle su iz korita I poplavile okolna područja. U mjestu Koljani-Hrvaćani rijeka Crkvena poplavila je četiri domaćinstva I ekonomske objekte, prilikom čega je nastala određena materijalna šteta. Rijeka Lišnja I površinske vode u Ratkovcu poplavile su jedan objekat, u ul. Živojina Preradovića okolne stambene objekte I domaćinstva, a u naselju Bare poljoprivredne površine. Nakon stabilizacije vremena nivo vodostaja u vodotocima je u opadanju, dok je rijeka Lišnja nizvodno u porastu, u reonu naselja Bare.

Ekipe opštinske Civilne zaštite izvršile su obilazak okolnih kritičnih mjesta, a nastavljaju da prate stanje na terenu. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na hitni broj telefona 121, apeluju iz opštinske Administratvine slukžbe.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here