PRNJAVOR: NAČELNIK GATARIĆ POSJETIO KATOLIČKU CRKVU U DRENOVI

0
2407

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić posjetio je danas katoličku crkvu u Drenovi, čiju je obnovu finansijski podržala lokalna zajednica.Gatarić kaže da je opština Prnjavor učestvovala i u obezbjeđivanju pristupa do ovog vjerskog objekta, jer su raniji putevi bili zarasli.

20140919_131123“Probijena je nova trasa, koja će biti produžena do groblja, jer smatramo da svako zaslužuje da oda počast svojim pokojnima. Na taj način štitimo i identitet naroda sa ovog prostora”, rekao je Gatarić.

On je napomenuo da će određene aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu, prvenstveno na uređenju pristupa groblju i osvjetljenju ovog prostora.

Katolički sveštenik u Prnjavoru Vlado Lukenda ističe da se u ovom slučaju na djelu pokazala dobra volja i mještana i vlasti, te da se za kratko vrijeme uradilo puno.

“Želja nam je da za naše vjernike, koji više ne žive ovdje, ali su emotivno vezani za rodni kraj, uredimo crkvu i groblje da imaju gdje doći i pomoliti se za svoje pretke”, rekao je Lukenda. /srna/

PODIJELI