Prnjavor-Načelnik obišao radove na klizištima i koritu rijeke Ilove

0
1372

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, sa saradnicima, posjetio je danas uređeno korito rječice Ilove /Bakula/ gdje je preko hiljadu metara korita dobilo sasvim novi izgled.

“Ovim uređenjem obezbijeđen je veći kapacitet i protok vode, čime se stvaraju pretpostavke da se izbjegnu eventualne poplave. Mi planiramo i u narednoj godini još jednu ovakvu akciju uzvodno” kazao je načelnik.

Vrijednost radova na sanaciji je 25.000 KM. Zahvalnost načelniku na urađenom poslu ispred Savjeta mjesne zajednice Šibovska uputio je Slavko Vinčić.

SAMSUNG CSC                                                                      Uređenje-korita-rečice-Ilove-Donja-Ilova

 

Načelnik Gatarić obišao danas i radove na sanaciji klizišta u Okolici i Gornjoj Mravici.

Klizište u Okolici predstavljalo je problem za putnu komunikaciju, ali i za potisni cjevovod prnjavorskog “Vodovoda”, kao i lokalnom stanovništvu i njihovim kućama. Predsjednik Savjeta MZ Okolica, Damir Živković, rekao je da sanacija ima veliki značaj za ovu mjesnu zajednicu. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbijedilo UNDP, ovo klizište je sanirano, a vrijednost radova je preko 50.000 KM. Sanaciji je pristupljeno prema projektu kako bi ovaj problem bio trajno riješen, a izvođač radova je MG “Mind”

 Saniranje kluzišta Okolica

                                                                                            Saniranje klizišta Okolica

Na području Hanske obale u Gornjoj Mravici takođe se odvijaju radovi na sanaciji kliziša. Ovo klizište decenijama pravi probleme mještanima. Razmjeri pomjeranja tla na ovom području su ogromna, a lijepo vrijeme u decembru doprinijeće završetku radova i na ovom dijelu opštine Prnjavor.

 

SAMSUNG CSC
Saniranje klizišta Gornja Mravica

 

Načelnik je tokom obilaska radova rekao da su sredstvima od oko 120.000 KM, koje je obezbijeđeno od strane UNDP-a uz učešće opštine Prnjavor, obuhvaćena tri klizišta i to u Mravici, Okolici i Gornjim Vijačanima. /prnjavorlive.info/.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here