Prnjavor: Načelnik podijelio poklone najmlađima, vrtić “Naša radost” proslavio krsnu slavu (FOTO)

0
347

Dječiji vrtić „Naša Radost“ u Prnjavoru proslavio je svoju krsnu slavu Nikoljdan. Tim povodom načelnik opštine Darko Tomaš je sa svojim saradnicima mališanima uručio paketiće.

Paketići su uručeni i za polaznike vrtića Bambi, Pčelica, Mikilend, kao i djeci iz Udruženja „Neven“.

Osvećenjem slavskog žita i lomljenjem slavskog kolača te prigodnim programom mališana Dječiji vrtić „Naša radost“ iz Prnjavora proslavio je krsnu slavu Nikoljdan.

Djeca su goste dočekali sa pjesmom i recitacijama.

“Srećna krsna slava i vrtići “Naša radost”, ali i svim domaćinima koji danas slave ovaj praznik. Opština Prnjavor već duži niz godina za Nikoljdan obraduje mališane u vrtićima paketićima i danas smo to učinili. Zadovoljstvo je da smo obradovali 428 mališana kojima su uručeni simbolični pokloni,” istakao je načelnik opštine Darko Tomaš.

Direktor Dječijeg vrtića “Naša Radost” Slobodanka Vasić čestitala je slavu Sv. Nikolu svim domaćinima.

“Danas smo očekivali poklone od Sv. Nikole i načelnik je donio svoj djeci pokone od Sv. Nikole i svi smo presrećni. Danas proslavljamo i krsnu slavu, a pored delegacije iz opštine pozvali smo i sve donatore koji su u toku ove godine učestvovali u radnu ovog vrtića”, rekla je Vasićeva.

Iako je načelnik donio poklone djeci i mališani su u znak zahvalnosti načelniku Tomašu uručili ikonu na poklon.

Nikoljdanskim poklonima obradovali su se i u Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim načelniku Darku Tomašu, jer pružaju svesrdnu podršku našem Udruženju tokom čitave godine, a ne samo za vrijeme praznika” istakao je asistent u Dnevnom centru Neven Boško Bijelonić.

On je napomenuo da su roditelji iz Udruženja sklopili saradnju sa Mesnom industrijom Trivas i iz svoje radionice ručnih radova vrijedne mame pripremile i prodale oko 150 unikatnih radova.

Ovom prazniku posebno se raduju djeca, koja uoči Svetog Nikole ostave čizmicu u koju se potajno ostavljaju pokloni. Običaj potajnog ostavljanja poklona vezan je za život Svetog Nikole, jer on dobročinstva i milosrđa nikada nije činio javno.

Sveti Nikola smatra se zaštitnikom djece, učenih ljudi, trgovaca, mornara i putnika uopšteno.

Nikoljdan je, uz Đurđevdan i Jovanjdan, najčešća slava kod Srba.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here