PRNJAVOR: Načelnik Tomaš darovao dukate za dvije prvorođene bebe

0
312
Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš darovao je danas dvije prvorođene bebe u 2022. godini – Ognjena Radića i Jovanu Debeljak. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju darivanje je upriličeno u prostorijama opštine Prnjavor, a prisustvovale su samo majke prvorođenih beba.

Tomaš je naglasio da je darivanje prvorođene bebe tradicija koja traje dugi niz godina, a ove godine dvije bebe rođene su u isto vrijeme, te su i djevojčica i dječak na dar dobili dukat od opštine Prnjavor.

„Najljepši posao načelnika opštine jeste upravo ovaj, kada darujemo dukatom prvu rođenu bebu. Ove godine imali smo posebno zadovoljstvo jer su dvije porodice dobile bebe u isto vrijeme. Roditeljima i bebama želim dobro zdravlje, dug život i da ih sreća prati“ , izjavio je Tomaš te dodao da lokalna zajednica stoji na raspolaganju za sve što im je potrebno.

Danijela Debeljak iz Donje Mravice majka je prvorođene bebe u 2022. godini. Ona je u Banjaluci 2. januara rodila djevojčicu Jovanu, koja joj je treće dijete.

“Mnogo nam znači podrška opštine. Želim da se zahvalim načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu na prijemu i na poklonima”, rekla je Danijela za Radio Prnjavor.

Dječak Ognjen Radić druga je beba koja je dobila dukat od načelnika opštine. Majka Danijela Radić Maletić iz Gornjih Galjipovaca kaže da podrška opštine mnogo znači mladim roditeljima u Prnjavoru.

Danijela ima još jedno dijete, sedmogodišnju djevojčicu.

U protekloj godini na području opštine Prnjavor rođeno je 260 djece, a ove godine prvi put će u budžetu biti planirana sredstva za jednokratnu podršku svim roditeljima. Prethodnih godina novčanu pomoć dobijale su samo porodice sa troje i više djece.

prnjavorlive.info / Nikolina Vukomanović /

 

PODIJELI