PRNJAVOR-NACRT BUDŽETA ZA 2016: Uz kredit budžet opštine 18 miliona maraka

0
821

U prvom planu današnje redovne sjednice Skupštine opštine Prnjavor je rasprava o nacrtu budžeta za 2016. godinu, koji bi prema prvoj verziji trebalo da iznosi 18 miliona maraka.

Ukoliko ne stigne saglasnost Ministarstva finansija RS za kredit vrijedan tri miliona maraka, budžet će biti prilagođen novim okolnostima, odnosno iznosu manjem za tri miliona maraka. To praktično zanči da su trenutno u opciji dvije verzije budžeta, a iznos će zavisiti od odobrenja resornog ministarstva za kreditno zaduženje prnjavorske opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Borko Lukanović kaže da se rasprava o budžetu organizuje prema budžetskom kalendaru i da će prema njemu biti usvojeni i nacrt i prijedlog ovog najvažnijeg dokumenta na godišnjem nivou. “Ovaj nacrt budžeta predviđa povećanje u odnosu na ovogodišnji budžet za oko tri milona maraka, istina riječ je o sredstavima koja su kreditno zaduženje, a koje se realizuje prema ranije donesenoj Odluci o kreditu”, kaže Lukanović. Prema njegovim riječima, iz resornog ministarstva je preporučeno da se prijedlog budžeta ne usvaja dok ne dođe saglasnost za kreditno zaduženje. “Obzirom da je opština Prnjavor u tri godine otplatila oko sedam miliona maraka kreditnih zaduženja iz ranijeg perioda i da ispunjavamo uslove, dakle nismo zaduženi preko 18% ni sa novim kreditom, mislim da nema razloga da saglasnost ne dobijemo, osim ako nije u pitanje neka politika ili potitička trvenja”, kaže Lukanović.

Prije početka sjednice predstavljen je novi “Klub odbornika 4 plus”, koji čine Milorad Kondić, kao predsjednik Kluba i Slavko Vujinović, oba iz SRS dr Vojislav Šešelj, Rodoljub Krasić iz PDP-a i Radenko Maletić iz SRS RS. Sjednici prisustvuje 24 odbornika, a zasjedanje je nastavljno nakon redovne popodnevne  pauze.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here