Prnjavor nastavlja podršku obrazovanju mladih

0
200

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš danas je upriličio prijem za 10 postdiplomaca i dva doktoranda sa područja ove lokalne zajednice i uručio im novčanu podršku za dalje obrazovanje.

Sa 1.500 KM podrške obrazovanju nagrađeni su prnjavorski doktorandi Slaven Petković sa Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad i Jovana Botić sa beogradskog Mašinskog fakulteta.

Otac Jovane Botić zahvalio je gradskoj upravi i gradonačelniku Prnjavora Darku Tomašu na podršci mladima u njihovom usavršavanju i daljem školovanju dodajući da mu je još jedna kćerka bila na studijama u Banjaluci.

Nagradu od po 1.000 KM dobili su Sava Njegovan, Minja Pribić, Dario Vlajić, Duška Grumić, Igor Suvajac, Stefan Stakić, Darko Kovačević, Sandra Ćetojević, Vuk Milinčić i Jovana Kainović.

Student Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci Jovana Kainović u ime kolega zahvalila je Gradu Prnjavoru i gradonačelniku Tomašu za razumijavanje i podršku mladima koji su odlučili da nastave školovanje.

Ova mlada Prnjavorčanka koja se opredijelila za izučavanje matematike rekla je da je za odluku o daljem usavršavanju i sticanju znanja bila presudna ljubav prema nauci, ali i velika podrška učitelja i nastavnika tokom dosadašnjeg školovanja.

Gradonačelnik Tomaš je podsjetio da se u Prnjavoru ovaj vid podrške mladima koji se odluče za visokoškolsko obrazovanje praktikuje u posljednje tri godine, a do sada je nagrađeno 38 postdiplomaca i 16 doktoranada za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 62.000 KM.

“Ponosimo se sa svim ljudima iz Prnjavora koji su generalno uspjeli na veoma važnim mjestima a navešću samo primjer da mi imamo doktore nauka koji predaju na američkim koledžima i da je to zaista uspjeh i ove lokalne zajednice. Jedna od njih je i Jasmina Vujić koja je prva žena dekan katedre za nuklearni inženjering na jednom od 10 najboljih i najcjenjenijih fakulteta u Americi, na Univerzitetu Kalifornije u Berkliju”, istakao je Tomaš.

TV K3

PODIJELI