Prnjavor, nema novooboljelih lica- Sve mjere produžavaju se do 27. aprila

0
427

Na području opštine Prnjavor nema novozaraženih osoba, zaključeno je danas na zasijedanju Štaba za vandredne situacije opštine Prnjavor.

“Sedam osoba na području  opštine je zaraženo do 13. aprila, dok se četvoro lica  vratilo iz Studentskog centra u Banjaluci”, rekao je komandant Štaba za vandredne situacije i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

“Trenutno 120 lica nalazi se pod zdravstvenim nadzorom. Do danas je 1120 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora po odobrenju epidemiologa. Od vikenda su na području opštine aktivna tri karantina i to dva od ranije, u SPC “Borik” i Sportska dvorana “Sloga”, a od vikenda je aktivan i hotel “Nacional”, s obzirom da imamo jedno lice, osoba je ženskog pola, a za njih i djecu kao i neke druge kategorije stanovništva, hotel “Nacional” je smještajni objekat u smislu karantina” kazao je Tomaš.

Naglasio je i da je opštinska komunalna policija kontrolisala 18 lica te da su sve kontrole protekle uredno.

“Sa stanovišta policijske stanice Prnjavor sankcionisano je osam lica zbog nepoštovanja mjera, a posebno je važno naglasiti da se sve mjere produžavaju do 27. aprila, a vezano za naredbu regulisanja ugostiteljskih i drugih objekata na području naše lokalne zajednice.” naglasio je Tomaš.

Načelnik smatra da su restriktivne mjere koje su uvedene na samom počewtku ovew situacije uspjele spriječiti nagli rast novooboljelih, ali da je evidentno da se i dalje koriste izletišta za okupljanje.

“Zato je danas na štabu donesen Zaključak da se do utorka, 21. aprila u potpunosti zabrani pristup jezeru Drenova, a i dalje je na snazi zabrana okupljanja više od tri lica na javnim mjestima i u skladu sa tim biće pojačane kontrole na svim izletištima, kao što je rijeka Ukrina, Ljubić, a tu se podrazumijevaju i školska igrališta, parkovi i druga mjesta”. rekao je Tomaš. / Radio Prnjavor/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here