Prnjavor: Nema novozaraženih, pod zdravstvenim nadzorom 131 lice

0
523

Opštinski štab za vanredne situacije održao je 50. sjednicu, na kojoj je zaključeno, da je u toku protekla 24 časa, u Domu zdravlja Prnjavor testirano 10 lica, među kojima su zdravstveni radnici iz Prnjavora, lica iz lokalnog karantina, kao i kontakti sa ranije zaraženim licima, i svi testovi su negativni.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor nema novozaraženih, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 131 lice, a po odobrenju epidemiologa, 1364 osobe su izašle iz nadzora.

Opštinska komunalna policija, u protekla 24 časa kontrolisala je 41 lice, koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok su prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor četiri lica sankcionisana, dva zbog nepoštovanja policijskog časa, a dva zbog nepoštovanja zaključka o obavezi nošenja zaštitne maske i rukavica.

Opštinski štab za vanredne situacije, dao je preporuku, da sutra (9. maj) na dan republičkog praznika, rade samo medicinske ustanove (uključujući i apoteke), benzinske pumpe i pekare koje u okviru proizvodnog mjesta imaju i prodajni prostor.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI