PRNJAVOR: Nema restriktivnijih mjera od onih na nivou Srpske

0
330

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da na području opštine Prnjavor epidemiološka situacija ne zahtijeva uvođenje restriktivnijih mjera, kao i da se epidemiološke mjere u potpunosti sprovode, uz pojačan nadzor kontrolnih organa.

U protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovano šest lica zaraženih virusom korona, dok su dvije osobe preminule. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 181 osoba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas, 5. aprila, dozvoljava se rad trgovačkih centara, kao i posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta (bašta, ljetnja bašta, terasa) u ograničenom vremenskom periodu od 6.00 do 22.00 časa.

Od 8. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Zaključkom Republičkog štaba, od sutra, 6. aprila vaspitno obrazovni rad za učenike od prvog do pet razreda osnovnih škola odvijaće se u prostorijama škola.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 1118 osoba zaraženih virusom korona, dok je 81 osoba preminula.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Opstina Prnjavor

PODIJELI