Prnjavor: Nikola Moravac osvojio bronzu na Balkanskom u džudou

0
843
Do uspjeha karijere prethodnog vikenda  stigao je Prnjavorčanin Nikola Moravac, koji je na Balkanskom džudo prvenstvu održanom u Bihaću osvojio bronzanu medalju.

U kategoriji kadeta do 55 kilograma, mladi Prnjavorčanin pobjedom nad takmičarom iz Crne Gore stigao je do medalje, koja je ujedno bila i jedina za reprezentaciju BiH na ovom takmičenju..

“Odlučujići meč nije bilo lak, jer protivnik je osvajao veliki broj balkanskih odličja. Zadnji trenutci ovog meča bili su najteži u mojoj karijeri, ali uspio sam”, rekao je Moravac.

Osvajanjem bronze, Moravac je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi i na najbolji način najavio predstojeće Evropsko prvenstvo u Sarajevu.

“Očekujemo neki rezulat, već se spremam. Balkansko je bio cilj, ali nako njega vidjeli smo da mogu i više. Biće teško, ali vidjećemo”, istako je Moravac.

Inače, Moravac džudo trenira od svoje  pete godine, a unazad dvije godine član je Džudo kluba “Banja Luka”, te četiri puta sedmično putuje na treninge u Banja Luku.

“Ovaj uspjeh ima jos veću vrijednost, jer kada se uzme u obzir da je Nikola iz Prnjavora, te putuje na sve svoje treninge u Banja Luku”, rekao je trener Dejan Ćup.

Moravcu je već pošlo za rukom da se okiti titulama prvaka RS za kadete, juniore i seniore, te titulama prvaka BiH u konkurenciji kadeta i juniora, kao i titulom vicešampiona u seniorskoj konkurenciji. U dosadašnjoj karijeri Moravac ima preko 200 osvojenih medalja, a s obzirom na formu u kojoj se nalazi taj broj će u narednom periodu biti sve veći.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here