Prnjavor- Novi budžet socijalnog karaktera

0
1633

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor okončali su u četvrtak uveče redovnu sjednicu,na kojoj je usvojen nacrt budzeta za 2015.godinu,koji će biti upućen na javnu raspravu,.a nakon toga usvojen.Novi planirani iznos biće 13,6 miliona maraka.
“Izvjesno je da novi budzet ne može imati razvojni,nego isključivo socijalni karakter,jer je više od 2 miliona maraka predviđeno za redovna i vanredna socijalna davanja” rekao je po zvršetku sjednice šef Kluba odbornika Srpske demokratske stranke Slaviša Jenjić.

Predthodno su odbornici usvojili prijedlog rebalansa budzeta za ovu godinu,koji je u novoj verziji predviđen u iznosu 15,3 miliona maraka,odnosno za 800.000 maraka manje od ranijeg plana ostvarenja.

Cjelodnevno zasijedanje proteklo je u živoj raspravi,pri čemu su odbornici opozicije imali mnoogo primjedbi na način trošenja budzetskog novca.Tako se šef Kluba odbornika SNSD,Goran Zemun,interesovao za rashod od 48.000 maraka za plaćanje parkiranja,što je prikazano kao rashod Opštine.Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i investicije,Damir Savić rekao je da opština koristi,odnosno naplaćuje parkiranje i na nekoliko lokacija koje su vlasništvo drugih subjekata,a tim institucijama plaća ostvarenim prihodom koji donose radnici Službe za naplatu parkinga.

Usvojena je i odluka o založnom ulaganju opštine,kao garanta za kredit vrijedan 600,000 maraka,koji će za obnovu voznog parka i druge neizmirene obaveze ,koristiti Komunalno preduzeće „Park“./RP/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here