PRNJAVOR: Obilježavanje Vidovdana – Krsne slave VRS (FOTO)

0
1019

Liturgijom u hramu posvećenom Svetom velikomučeniku Caru Lazaru i svim srpskim junacima od Kosova do danas, u hramu u kom su uklesana imena preko 600 poginulih boraca VRS, počelo je obilježavanje Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

U prisustvu mnogobrojnih vjernika liturgiju i povodom Vidovdana i pomen parastos poginulim junacima, koji život dadoše za stvaranje Republike Srpske i odbranu svog naroda, služe sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Tim povodom polažu se i vijenci u spomen hramu na Vučijaku. Položiće ih delegacije opštine Prnjavor, BO, udruženja proistekla iz rata i ratne jedinice “Vukovi s Vučijaka”.

Jutros rano pomen parastos održan je i na grobu ratnog komandanta jedinice “Vukovi s Vučijaka” Veljka Milankovića. U ime opštine Prnjavor vijence su položili načelnik opštine Darko Tomaš, potpredsjednik SO Miro Šikarac i Slaviša Milanković, zamjenik načelnika, inače sin proslavljenog komandanta. Vijence su položili i ratni veterani i pripadnici jedinice “Vukovi s Vučijaka”.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here