Prnjavor- Obilježen Dan borca 4. juli

0
530

Na spomen obilježju kod “Pet lampi” i Spomen kompleksu u gradskom parku u Prnjavoru, delegacije SUBNOR-a i predstavnici boračke i gradske vlasti položili su danas vijence u znak sjećanja na Dan borca, 4. juli. Vijenci su položeni i na spomenik borcima posljednjeg rata.
custom hockey jerseys
braided lace front wigs
best human hair wigs for black females
wig shop
wigs stores
human hair wigs for sale
cheap human hair wigs
cheap wigs
online wig store
best wigs to buy online
wig outlet
lace front wigs human hair
wig for sale
cheap human hair wigs
glueless lace front wigs
best human hair wigs
cheap real hair wigs
colored lace front wigs
human hair headband wigs
cheap lace front wigs
best online wig store
cheap human hair lace front wigs
wigs sale
short human hair wigs
best human hair wigs
mens real hair wigs
best wigs online
custom wigs
cheap wig
online wig store
wig store
wigs online
best human hair wigs
wig store
best wig outlet
short lace front wigs
best human hair wigs for white woman
human hair wigs for women
wigs for sale
custom wigs
wigs online

Predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Prnjavor, Rade Radonjić, rekao je da je da članovi ove organizacije svake godine nastoje da obilježe značajne datume, kao što je i Dan borca.

“Na žalost i ove godine ne možemo biti zadovoljni odzivom prisutnih, ali vjerujem da će u narednom periodu obilježavanju ovih veoma važnih datuma prisustvovati veći broj građana, da se sjetimo tih naših boraca.” kazao je Radonjić.

Predsjednik Boračke organizacije Prnjavor, Perica Đumić, poručio je da se žrtva boraca Drugog svjetskog rata ne smije zaboraviti.

“Boračka organizacija će uvijek učestvovati i pomoći obilježavanju datuma kao što je ovaj danas. Ne smijemo dozvoliti da izblijedi sjećanje na stradalnike Drugod svjetskog rata i moram istaći da imamo dobru saradnju sa predstavnicima prnjavorskog SUBNOR-a, na čelu sa Radom Radonjićem” kazao je Đumić.

Podpredsjednik Skupštine grada Prnjavor, Nebojša Todić, istakao je da se Dan borca obilježava već godinama u organizaciji SUBNORA-a, napomenuvši da će grad Prnjavor uvijek pružiti podršku ovakvim manifestacijama.

“Balkan je inače područje gdje su se desili mnogi ratovi, a mi smo dio tog prostora. Ne smijemo nikad zaboraviti borce koji su dali svoje živote u Drugom svjetskom ratu i zato je naša dužnost da na dostojanstven način obilježavamo ovako važne datume” poručio je Todić.

U Drugom Svjetskom ratu Prnjavor je izgubio 700 sugrađana, a u Narodno-oslobodilačkoj borbi učestvovalo je preko 4.500 boraca.

Prnjavor je u Drugom svjetskom ratu iznjedrio i četiri narodna heroja – Radu Vranješević, Stanka Vukašinovića, Novaka Pivaševića i Vida Nježića, kao i 22 nosioca Narodne spomenice. Marijan Popadić / Radio Prnjavor

PODIJELI