PRNJAVOR- OBILJEŽENA ”DJEČIJA NEDJELJA” NA GRADSKOM TRGU (FOTO)

0
536

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru danas je  upriličen program u organizaciji Dječijeg vrtića ”Naša radost”, Dnevnog centra ”Neven” i Osnovne škole ”Nikola Tesla”.

Pedagog Dječijeg vrtića ”Naša radost” Ljubica Božunović kaže da su ovim programom mališani ukazali na značaj upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece, promocijom dječijih prava i poboljšanjem društvene brige za djecu.

-Ove sedmice obilježavamo ”Dječiju nedjelju” od 1. do 7. oktobra. Imali smo razne aktivnosti tokom čitave sedmice sa drugarima iz vrtića, organizujemo radionice na temu ”Vjerujem u sebe”, gdje podižemo samopouzdanje djece, ali ih i učimo odgovornosti i njihovim pravima. U skladu sa tim, danas smo ovdje na Trgu uz igru i ples upriličili program i obilježili ovaj dan sa drugarima iz Osnovne škole ”Nikola Tesla”, iz Dnevnog centra ”Neven” i sa načelnikom Tomašem. Sutra imamo posjetu Crvenom krstu, gdje ćemo takođe obilježiti ovaj dan i tako završiti ovu sedmicu dječijih prava, kaže Božunović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš prisustvovao je današnjoj manifestaciji i naglasio da opština uvijek podržava ovu aktivnost kao i sve aktivnosti vezane za dječija prava.

-Pored obilježavanja sedmice dječijih prava bavimo se i konkretnim stvarima. Prvenstveno mislim da Javna ustanova dječiji vrtić ”Naša Radost” funkcioniše na izuzetno dobar način, cijena za smještaj djece je najniža kod nas u odnosu na okruženje, a svu razliku pokriva opština. To dovoljno govori na koji se način odnosimo prema ovoj populaciji, ali i ono što je posebno važno je da nastojimo ulagati u kompletnu infrastrukturu koja je vezana za djecu, prije svega u školsku infrastrukturu. U zadnje dvije godine u sanaciju školske infrastrukture uloženo je preko milion maraka i ja mogu obećati da ćemo tako nastaviti i dalje, rekao je Tomaš.

Povodom aktivnosti obilježavanja „Dječije nedjelje“, u ulici Svetog Save danas je bio obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila, u vremenskom periodu od 09:00 do 11:00 časova.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here