Prnjavor: Odbornici Skupštine opštine zasijedali do jedan sat

0
1325

Odbornici SO Prnjavor raspravljali su o obimnom dnevnom redu u utorak do jedan čas poslije ponoći. Usvojene su sve tačke dnevnog reda sjednice, koja je svoj prvi dio imala 24. februara.

Tokom sinošnjeg zasijedanja formiran je Opštinski štab za vanredne situacije, a imenovana je i petočlana Komislija za provođenje konkursa za izbor i imenovanje rukovodstva u Dječijem vrtiću “Naša radost”, Centra za kulturu i Centra za socijalni rad. Rukovodiocima pomenutih institucija juče je istekao četvorogodišnji mandat.

Nekoliko časova raspravljalo se i  o radovima na vodosistemu Povelič. Govorili su i predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda, Nebojša Todić i direktor komunalnog preduzeća “Vodovod”, Dragomir Đurđević. Zaključeno je da se načelniku opštine Prnjavor, Siniši Gatariću, daje ovlašćenje da potpiše aneks ugovora, prema kome se ukida ranija odluka o naknadi vrijednoj dvije hiljade maraka za korisnike koji poslije 31. marta potpišu ugovor o priključku na mreži. I za naknadno sklopljene ugovore o priključku naknada će biti 1.250 KM po domaćinstvu, što je olakšavajuća okolnost za buduće potrošače.

U martovskom zasijedanju dugom 13. časova što je rekordno trajanje jedne sjednice u sadašnjem sazivu usvojene su i sve ostale tačke dnevnog reda, među kojima su i program održavanja lokalne putne mreže i korišćenje sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2015. godini.

Atmosfera u skupštinskoj sali povremeno je bila usijana do mjere ozbiljnijeg incidenta između odbornika. /R.P./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here