PRNJAVOR: ODIGRANA PREDSTAVA „IZVOLITE U BAJKU SA PEPELjUGOM“

0
551

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ odigrala je pred domaćom publikom predstavu „Izvolite u bajku sa Pepeljugom“.

Predstava je rađena po tekstu jednog od najpoznatijih pisaca za djecu Ljubivoja Ršumovića, koji je prisustvovao večerašnjoj premijeri.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić podsjetila je da se već 16 godina unazad 27. mart, koji je Svjetski dan pozorišta, u Prnjavoru obilježava i kao rođendan ovog amaterskog pozorišta.

„Tim povodom svake godine za naše sugrađane pripremamo posebnu predstavu. Ovaj put smo se odlučili za „Izvolite u bajku sa Pepeljugom“, svojevrsni scenski spektakl jer je obogaćena posebnim plesnim koreografijama, ali i pjevanjem zbog čega ima i karakteristike mjuzikla“ , kaže Radonjićeva za Srnu.

Ona je dodala da je pisac Ljubivoje Ršumović svojim dolaskom ukazao veliku čast prnjavorskom pozorištu.

„Vjerujem da će gospodin Ršumović ponijeti lijepe impresije iz našeg malog grada. Zahvaljujemo se načelniku opštine Darku Tomašu i direktoru Centra za kulturu Petru Brkoviću koji su omogućili ovaj dolazak i susret“ , rekla je Radonjićeva.

Radonjićeva nije krila zadovoljstvo što je sala Centra za kulturu večeras bila mala da primi sugrađane svih uzrasta koji su došli da pogledaju predstavu.

„Mi smo tokom martovskih svečanosti u četiri navrata izveli svoje predstave, koje su bile dobro posjećene. Takođe večerašnja izvedba je privukla veliko interesovanje publike što zbog klasične bajke koju smo obradili, što zbog dolaska našeg gosta“ , rekla je Radonjićeva.

Ona je naglasila da su najveći komplimenti za „Prosvjetinu“ Dramsku scenu upravo povjerenje i podrška publike koji traju godinama.

srna

PODIJELI