Prnjavor: Odigrana predstava “Zato što te se plašim”

0
516

U povodu obilježavanja Dana opštine, danas je u Domu kulture odigrana predstava „Zato što te se plašim“, na temu vršnjačkog nasilja.

Cilj predstave je podizanje svijesti kod djece o sve učestalijoj pojavi nasilja u adolescentskoj dobi i otvoreno ukazivanje na posljedice koje proizilaze iz nasilnih situacija.

Predstavu je režirao Ivan Jevtović, a glume  Ivan Jevtović, Milena Nikolić i Dejan Jajčanin. Gost na predstavi bio je i  prof. dr. Žarko Trebješanin, psiholog.

Prvi dio programa čini istoimena predstava, koja daje prikaz dobrih i loših ponašanja i uči mlade ljude da je jedino pravo rešenje problema zdrava komunikacija. Poruka upućena kroz tekst predstave mladima, koji pokušavaju da pronađu sebe u društvu poremećenih vrijednosti, u kome je važnije šta nosiš na sebi od onoga što nosiš u sebi, jeste da je izlaz građenje svog stava, a ne prihvatanje svega što okolina nameće.


Tekst je namjenski pisala za predstavu dramatug Dunja Petrović. Producent predstave je “Zdrav život”, a njen cilj je da podstakne mlade ljude da shvate težinu svog problema i razmisle o njemu.

U drugom dijelu programa djeci se obraća prof. dr. Žarko Trebješanin, psiholog, sociolog kulture ponašanja, koji tokom svog izlaganja upućuje djecu u problem vršnjačkog nasilja.
U trećem dijelu programa od publike se traži da glumcima sugerišu kako da riješe određene konflikte iz predstave. Glumačka ekipa scenski dočarava prijedloge, tako da djeca aktivno učestvuju u programu.

Predstava je odigrana u dva termina, 11:00 i 17:00 časova, a namjenjena je učenicima srednjih škola i viših razreda osnovnih škola. /prnjavorlive.info/

PODIJELI