PRNJAVOR: Održan koncert povodom godišnjice Prvog srpskog ustanka

0
555
Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Pronija” iz Prnjavora sinoć su sa gostima iz Gradiške, Čečave i Prnjavora održali tradicionalni koncert, povodom obilježavanja godišnjice Prvog srpskog ustanka.
Predsjednik Skupštine društva “Pronija” Milan Radulović rekao je Srni da im je od osnivanja cilj da sugrađanima poklone jedan ovakav koncert.
Foto: SRNA
“Izabrali smo godišnjicu Prvog srpskog ustanka kao veoma važan datum u istoriji srpskog naroda. Veliko nam je zadovoljstvo da smo tim povodom do sada ugostili brojna kulturno-umjetnička društva, domaća i iz inostranstva”, rekao je Radulović.
On je dodao da je na večerašnjem koncertu u Domu kulture GKUD “Pronija” predstavio izvođački, pripremni i pionirski ansambl, vokalno-instrumentalnu etno-grupu i mješoviti narodni i tamburaški orkestar.
Na koncertu su nastupili i KUD-ovi “Kolovit” iz Gradiške i “Dušan Stanković” iz Čečave, te Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” iz Prnjavora.
Predsjednik KUD-a iz Čečave Nataša Mastilović rekla je da imaju dobru saradnju sa društvima iz Prnjavora i očekuju uzvratnu posjetu na Međunarodnom festivalu folkora 25. aprila u Čečavi.
Ona je istakla da je KUD iz Čečave od obnove rada 2016. godine imao više od 200 nastupa u Republici Srpskoj i inostranstvu.
SRNA
PODIJELI